De boeren stellen zich voor

‘t Gagel wordt gerund door vier boeren-ondernemers, ieder met diens eigen expertise en achtergrond.

In Lochem werken zij met een team van tuinders en regeneratieve duizendpoten, die we hier binnenkort nader zullen voorstellen.

Hieronder alvast wat meer over de vier ondernemers. 

Foto’s: Diane van de Marel

Daan Houwers

Daan (1995) is een echte Achterhoekse bomenboer met een achtergrond in de ecologie. Hij houdt – naast bomen kweken en air prune boxen bouwen – van klussen, autorijden, overvloed delen en vooral veel vrienden om zich heen hebben (iets wat in de Achterhoek, zijn thuis, helemaal goed komt).

Daan zal op ‘t Gagel de boomkwekerij runnen en zich ontfermen over de aanplant en verzorging van de fruitbomen. Ook zal hij breed het landschapsonderhoud van het terrein op zich nemen.

Anne van Leeuwen

Anne (1987) heeft een groot hart voor alles wat leeft en voor kunst. Ze heeft veel kennis van de relatie mens en natuur, en inmiddels al wat jaren boeren- en ondernemerservaring. Anne is een echte kenner en bouwer van de regeneratieve beweging en een fervent vogelaar.

Op de boerderij zal zij zich vooral bezighouden met lokale, nationale en Europese gemeenschapsopbouw, samenwerkingen, cursussen, evenementen, presentaties, residenties, sales en allround boerderijwerk (waaronder ook dierverzorging).

Roos Burger

Roos (1979) is een pragmatische en creatieve verbinder. Ze heeft als ondernemer en chef ervaring in de culinaire & hospitality wereld en houdt van dicht bij de natuur koken. Ze is een creatieve en interdisciplinaire denker, en maakt de wereld graag mooier.

Op de boerderij is Roos hoofdverantwoordelijk voor de ontwikkeling van recreatie, culinaire bedrijfstakken (food lab, chef residentie) en de boerderijwinkel.

Ricardo Cano Mateo

Ricardo (1985) is een getalenteerd ecosysteemontwerper met een voorliefde voor amfibieën. Hij heeft veel ervaring met boerderijmanagement: van financiën tot teeltplanning, van productie tot logistiek.

Ricardo zal zich op de boerderij ontfermen over financiën, het opstellen van planningen, landschaps- en habitatontwerp, en het vormgeven van werkprocessen. Hij houdt het overzicht over het management van tuin, dieren, fruitgaard en de amfibieënstand.